Introduktielessen 3D Printen

Schermafbeelding 2017-02-09 om 08.22.00Schermafbeelding 2017-02-09 om 08.21.29

3D PRINTEN

Nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij de wondere wereld van 3D printen? Dit is je kans om er meer over te weten te komen!

In deze cursus wordt er een presentatie gegeven over de verschillende technologieën die er in 3D printen bestaan. Deze printtechnieken worden ook tastbaar gemaakt aan de hand van geprinte voorbeelden. Het hele proces van input tot output wordt uit de doeken gedaan waaronder tekenmogelijkheden, scan mogelijkheden en de slice software die een 3D printer aanstuurt. De begrippen, mogelijkheden en beperkingen per techniek worden besproken en zichtbaar gemaakt. Naast een fysieke 3D printer met software en toebehoren is er een 3D tekenpen beschikbaar en een zeer eenvoudig tekenprogramma “Doodle 3D” welke via een browser de 3D printer aanstuurt.

Tijdens de eerste trainingsdag krijgen de cursisten een cursusboekje met oefeningen Sketchup (gratis te downloaden software). Alle ingeleverde ontworpen 3D objecten worden in de volgende les besproken en enkele worden geprint.

Iedere cursist ontvangt een 3D geprinte sleutelhanger. Vele 3D geprinte objecten uit verschillende technologieën gaan de klas rond en er wordt uitgelegd wat de uitdaging was, wat lukte en wat niet.

Lesdata:
Dinsdag 14 en 28 maart 2017

http://www.kunstencentrumvelsen.nl/3d-printen—volksuniversiteit-velsen-(vuv).html

Een reactie plaatsen