3D introduktie training nu ook bij House Of Media

3D introductie training nu in Groningen bij House of media

house of media

Volg een ééndaagse workshop 3D printing bij House of media waarin ‘live’ de in’s en out’s van het 3D-printen aan bod komen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van de huidige ontwikkelingen en technieken in het 3D-printen.

Aan het einde van de workshop weet je precies wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de moderne 3D printtechnieken.
En krijg dan ook nog eens aanvullend 2 maanden lang toegang tot onze online elearning-platform waarin je je kennis en vaardigheden in 3D tekenen en ontwerpen verder kan uitbreiden en verdiepen.
Hier kun je leren hoe je 3D modellen en -tekeningen kunt vervaardigen in onder andere ‘Sketchup’, Het gratis te downloaden programma van Google. Deze cursus omvat 43 video’s van 03:11:29 uur aan videotraining. Duidelijke tutorials die stap voor stap de werking van het programma uitleggen. Leer snel en efficiënt op momenten dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. want je hebt 24/7 toegang tot de gehele database aan cursussen.

http://www.house-of-media.nl/workshops/workshop-3d-printing

 

Maar ook te verzorgen in Haarlem, Nijmegen en Veldhoven

voor informatie neem contact op.

Introduktielessen 3D Printen

Schermafbeelding 2017-02-09 om 08.22.00Schermafbeelding 2017-02-09 om 08.21.29

3D PRINTEN

Nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij de wondere wereld van 3D printen? Dit is je kans om er meer over te weten te komen!

In deze cursus wordt er een presentatie gegeven over de verschillende technologieën die er in 3D printen bestaan. Deze printtechnieken worden ook tastbaar gemaakt aan de hand van geprinte voorbeelden. Het hele proces van input tot output wordt uit de doeken gedaan waaronder tekenmogelijkheden, scan mogelijkheden en de slice software die een 3D printer aanstuurt. De begrippen, mogelijkheden en beperkingen per techniek worden besproken en zichtbaar gemaakt. Naast een fysieke 3D printer met software en toebehoren is er een 3D tekenpen beschikbaar en een zeer eenvoudig tekenprogramma “Doodle 3D” welke via een browser de 3D printer aanstuurt.

Tijdens de eerste trainingsdag krijgen de cursisten een cursusboekje met oefeningen Sketchup (gratis te downloaden software). Alle ingeleverde ontworpen 3D objecten worden in de volgende les besproken en enkele worden geprint.

Iedere cursist ontvangt een 3D geprinte sleutelhanger. Vele 3D geprinte objecten uit verschillende technologieën gaan de klas rond en er wordt uitgelegd wat de uitdaging was, wat lukte en wat niet.

Lesdata:
Dinsdag 14 en 28 maart 2017

http://www.kunstencentrumvelsen.nl/3d-printen—volksuniversiteit-velsen-(vuv).html

3D print colleges in Zeist.

Afgelopen maand heb ik 3 klassen  op het Christelijk Lyceum Zeist een 3D print college mogen geven.

Andere dynamiek dan op een basisschool maar toch erg leuk om te mogen doen. Samen met mijn contactpersoon kijken we al uit naar het volgende schooljaar en kijken we samen naar een hernieuwde aanpak om de leerlingen met dit onderwerp te stimuleren.

clz logo

CLZ

Daar is hij dan het 3D geprinte beeld van Sjaak Slob!

Afgelopen DRUPA was Sjaak Slob standbemanning bij AMR/SDD het was een zeer succesvolle beurs.

Op onze stand kregen wij de mogelijkheid om een met de DOOBLICATOR-Scanning Dome een 3D scan te laten maken.

De DOOBLICATOR-Scanning Dome is een cabine waarin 66 camera’s een 3D foto maken om daarvan later een 3D-figurine

te kunnen laten printen. Zie hieronder het resultaat , spectaculair echt!

IMG_4928